07Μάιος2021

Μετατροπή απλού τζακιού σε ενεργειακό

Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας και αναφερόμαστε κυρίως στα οικονομικά και όχι στα μετεωρολογικά αφού τέτοια πρόβλεψη δεν μπορούμε να κάνουμε. Με την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης από πέρυσι, ο οικογενειακός προϋπολογισμός συνεχίζει να επιβαρύνεται σημαντικά.

Η Εταιρεία Διαμαντίδης & ΣΙΑ Ο.Ε. σας προτείνει μία έξυπνη και αποτελεσματική λύση για όλους όσους έχουν στο σπίτι τους τζάκι ή για όσους έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν ένα νέο.
Σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για να μετατρέψουμε το κανονικό σας τζάκι σε ενεργειακό και να εξοικονομήσετε χρήματα από τη θέρμανση του σπιτιού σας.

Τι είναι ενεργειακό τζάκι (κλασσικού τύπου) και ποια η διαφορά του από το κλασσικό τζάκι (ανοικτού τύπου);
Το κλασσικό τζάκι είναι συνήθως κτιστό με επένδυση από πυρότουβλο και μαντεμένια ανοιχτή εστία. Τα ενεργειακά είναι τζάκια διαθέτουν πόρτα με πυρίμαχο τζάμι, έτσι ώστε να έχουμε ελεγχόμενη καύση.
Το κλασσικό τζάκι για την καύση του ξύλου καταναλώνει αέρα και από το εσωτερικό του σπιτιού, δηλαδή αέρα τον οποίο έχουμε ζεστάνει είτε με το τζάκι ή και με παράλληλη χρήση καλοριφέρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται ο ζεστός αέρας του χώρου και να μπαίνει ψυχρός από τα ανοίγματα του σπιτιού για να τον αναπληρώσει. Ο κύριος τρόπος θέρμανσης είναι μέσω της ακτινοβολίας και η απόδοση ενός τζακιού ανοικτής εστίας είναι από 8 - 14% της θερμικής αξίας του ξύλου.
Το ενεργειακό τζάκι σε αντίθεση με το κλασικό, τροφοδοτείται με αέρα από εξωτερικό χώρο και δεν καταναλώνει τον ζεστό αέρα του σπιτιού. Τα ενεργειακά τζάκια ζεσταίνουν στο θερμοθάλαμο που διαθέτουν τον αέρα και τον επιστρέφουν ζεστό στο χώρο του σπιτιού.
Τα ενεργειακά τζάκια ανάλογα με την κατασκευή τους και τα υλικά τους έχουν απόδοση που κυμαίνεται από 72 – 85 % της θερμικής αξίας του ξύλου. Επιπλέον καίνε λιγότερα ξύλα αφού μπορούμε να ελέγχουμε την ροή του αέρα, είναι ποιο ασφαλή (δεν υπάρχει απευθείας πρόσβαση στης φωτιά) και δεν «καπνίζουν» το σπίτι.

Πως μπορώ να μετατρέψω το κλασικό τζάκι μου σε ενεργειακό;
Υπάρχουν 2 τρόποι μετατροπής της απλής εστίας (ανοικτού τύπου) σε ενεργειακή:
1ος τρόπος (κασέτα)
Μετατρέπουμε το απλό τζάκι σε ενεργειακό με μορφή κασέτας αλλά με κασέτα η οποία θα παραγγελθεί στα μέτρα της παλαιάς εστίας χωρίς να χρειάζεται να μετατρέψουμε ή να διαμορφώσουμε κάτι άλλο.
2ος τρόπος (Αερόθερμο, φυσικής ροής)
Μετατροπή απλού τζακιού σε ενεργειακό με Γαλλική εστία εξ' ολοκλήρου από μαντέμι με υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτός ο τρόπος εγκατάστασης της εστίας είναι πιο χρονοβόρος (με μία μέρα περισσότερο από το συνεργείο) αλλά είναι και ο τρόπος που μετατρέπει μία εστία σε ενεργειακή η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μία εστία που θα φτιάχνατε από την αρχή. Αυτή η περίπτωση μετατροπής είναι η μόνη περίπτωση που το τζάκι μας δουλεύει και με φυσική ροή.

Γιατί θα πρέπει να μετατρέψουμε το Τζάκι μας σε ενεργειακό; Ποια είναι τα οφέλη;
Α. Ένα απλό τζάκι έχει απόδοση 8-14%, ένα ενεργειακό τζάκι έχει απόδοση 72-85%.
Β. Παύουμε να έχουμε απώλειες από το σπίτι μας. Το απλό τζάκι δεν σταματάει να δουλεύει γι αυτό και έχουμε απώλεια της τάξεως 50-70%.
Γ. Οικονομία στο ξύλο: ένα απλό τζάκι καταναλώνει περίπου 5 με 6 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από ένα ενεργειακό τζάκι.
Δ. Μικρότερη ρύπανση του περιβάλλοντος. Εστίες φιλικές προς το περιβάλλον με χαμηλές εκπομπές αερίων.
Ε. Ασφάλεια και αξιοπιστία. Στην ενεργειακή εστία έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε το τζάκι σε λειτουργία ακόμη κι αν είμαστε εκτός του σπιτιού μας, κάτι το οποίο δεν γίνεται στην ανοικτή εστία, διότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς (από σπίθες, στάχτη, κ.τ.λ.)
Φυσικά σε όλα όσα αναφερθήκαμε η καμινάδα παίζει καθοριστικό ρόλο και θα πρέπει να είναι καπνοδόχος και όχι αγωγός.
Τι κοστίζει η μετατροπή σε ενεργειακό τζάκι;
Το κόστος κυμαίνεται περίπου 1.200,00 με 3.500,00 ευρώ, με την εστία να καθορίζει την τιμή. Με μία δωρεάν επίσκεψη στο χώρο σας το εξειδικευμένο συνεργείο της Εταιρείας μας, θα έχετε την δυνατότητα να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση για το χώρο σας καθώς και να εκτιμήσουμε το κόστος μετατροπής.


Το συνεργείο της Εταιρείας μας, ανάλογα με τον τύπου του τζακιού χρειάζεται από 1 έως 2 μέρες το πολύ για να αλλάξει το κανονικό τζάκι σε ενεργειακό.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

lanordica-logo logo-atmos ravelli-logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

home Δημοκρίτου & Αίμου 1 (έναντι ΚΤΕΛ)
Ξάνθη 67100
phone Τηλ: +30 2541066001
Fax: +30 2541084280
 mail info@diamadidis.gr

Diamadidis - energia © All rights reserved
Powered by SOFTWeb - Adaptive I.T. Solutionssoftweb logo

Like us on Facebook
See us on Youtube